dijous, 28 de febrer de 2013

ESTUDIO PREDIMED

Varios médicos de familia han participado en esta investigación que ha sido publicada en la prestigiosa revista ‘The New England Journal of Medicine’

Los efectos de la dieta mediterránea sobre la salud cardiovascular han sido analizados en el estudio Predimed, que ha concluido -entre otras cuestiones- que este tipo de dieta suplementada con aceite de oliva o frutos secos reduce un 30% el riesgo de sufrir eventos cardiovasculares mayores como el infarto de miocardio. 


dimecres, 27 de febrer de 2013

DIA MUNDIAL DE LAS ENFERMEDADES RARAS

La Federación Española de Enfermedades Raras (FEDER) celebra en coordinación con la Organización Europea de Enfermedades Raras (EURORDIS) una Campaña de Sensibilización por el Día Mundial de las enfermedades raras (28 de febrero).

Desde hace 3 años, FEDER viene reivindicando este mensaje en las diferentes campañas realizadas. De esta forma, y para lograr que el mensaje llegue más lejos, FEDER coordina e impulsa en España una Red de Solidaridad formada por asociaciones, empresas, fundaciones, sociedades científicas y entidades que trasladan el mensaje a través de numerosas vías de comunicación. 

diumenge, 24 de febrer de 2013

SEMINARIS FoCAP

Des del FoCAP proposen uns seminaris de discussió sobre canvis en el sistema sanitari i el posicionament dels professionals des de la perspectiva de la defensa del sistema públic de salut i les transformacions que hauria d'escometre.


Per una Atenció Primària amb propostes de canvi, per una sanitat pública orientada a la millor atenció dels nostres pacients.

El primer semirari es celebrarà el proper 14 de març a les 18h a la Casa Golferich (Barcelona). En les properes setmanes es publicaran al seu bloc els textos elaborats pels ponents participants. Desde el FoCAP ens donen la oportunitat a participar amb els nostres comentaris a través del seu blog i al mateix seminari presencia (entreu al blog per a fer-ne la inscripció).

dijous, 21 de febrer de 2013

M'ESTRENO COM A BLOGUERO

Benvinguts al blog ÀGORA mèdica, en aquest espai pretenc donar a coneixer noticies interessants per aquells que ens agrada la Medicina Familiar i Comunitària, estem en moments de canvi, moments difícisl i massa sovint canvis a pitjor. Aquest blog no preten ser un espai de crítica, però si un punt de trobada per als que creiem en aquesta professió.