dimecres, 31 de juliol de 2013

ESCOLTEM-NOS!!!


Post firmat per DINA CARDONA

     Bon dia, sí, a tots i totes!!! Molt bon dia!!! 

Dilluns 29 de juliol vaig llegir l'article de la Iris Alarcón, aquí al blog d'Àgora Mèdica i em va encantar! Va ser una bona manera de començar la setmana! Llegint un article maco, que ens fa pensar i reflexionar si realment fem el que volem en tot moment, o fem el que volen que fem.

Cada dia tinc més clar que les coses, el món i la manera de fer estan canviant, no sé si vosaltres ho noteu.dimarts, 30 de juliol de 2013

5 BLOGS DOCENTS A CONSULTAR (2)

Post firmat per JORDI MESTRES LUCERO

Seguim amb més blogs docents d'ABS docents i Unitats docents de MFiC. Els afegeixo al mapa amb marca verd.


Mostra BLOGS DOCENTES en un mapa més gran

dilluns, 29 de juliol de 2013

ÉS TEMPS DE SER VALENTS!

post firmat per IRIS ALARCÓN     

     Ahir, parlant amb una bona amiga, em va fer un comentari que em va deixar donant voltes i voltes a una idea: “hauríem de poder fer sempre allò que ens fa sentir bé”. 

     Un conjunt de paraules amb molta força i molt sentit, oi? Doncs si! A la vida, tant a la personal com a la professional, hauríem de triar sempre l’opció que ens fa ser més feliços, sentir-nos millor amb nosaltres mateixos i amb les altres persones.

divendres, 26 de juliol de 2013

ALTRES FORMES DE DOCÈNCIA


Post firmat per JORDI MESTRES LUCERO  

     Els temps canvien i les formes de comunicació també ho fan, en el nostre entorn es poden començar a aplicar maneres de fer diferents, algunes més efectives, d'altres més atrevides.  T'imagines fer una sessió clínica online amb un altre centre de salut de l'altra part d'Espanya o del món, fer les sessions més saludables, crear un món virtual on crear debat i sinèrgies compartides, etc.

     En aquest post us vull parlar d'algunes opcions de reunió no tant tradicionals, creieu que podríeu utilitzar alguna?

dimecres, 24 de juliol de 2013

TANCA ELS ULLS I SOMIA


Post firmat per DINA CARDONA


     En primer lloc, estic encantada que l'àgoraMÈDICA hagi volgut comptar amb mi per escriure en aquest blog. Significa poder aportar el meu granet de sorra a un espai virtual que ens ajudi a tots a viure millor i, per què no, aconseguir les nostres fites/objectius.


     Em presento, sóc la Dina Cardona, professional de la selecció de personal. Aprofitant el post del 18 de juliol vull reiterar la importància que té el saber: què m'agrada fer? què m'apassiona? I què vull aconseguir a la vida?

     Sembla una tonteria, però aprofitant l'època estival tothom es replanteja el nou curs escolar... com m'agradaria estar el proper any?

dimarts, 23 de juliol de 2013

5 EINES PER ESTUDIAR IDIOMES A LA XARXA


Post firmat per JORDI MESTRES LUCERO

     Farem un repàs a cinc eines online per a l'estudi d'idiomes, algunes són més interactives, altres utilitzen el joc com a eina pedagògica, altres es bases en la utilització de les xarxes socials. Sigui com sigui hi ha webs per a tots els gustos.


Idomes gratuïts per a totohom, aquesta és la seva filosofia. Aprenentatge d'idiomes online, basat en nivells i utilitzant el joc. Interessant és la forma en que es va desenvolupar, pots consultar un TED del seu creador.dilluns, 22 de juliol de 2013

VOLS VIURE UNA EXPERIÈNCIA ALS EEUU?

Post firmat per Iris Alarcón
    
     Tot just fa un mes i mig que vaig tornar de Houston. Aprofitant l’oportunitat que ens dona la residència de fer una rotació rural, vaig poder viatjar fins als EEUU per submergir-me en la seva societat, en la seva cultura i en la seva medicina. Us puc assegurar que va ser una experiència molt enriquidora i innolvidable! 

     Durant 6 setmanes vaig cursar la Pasantia Internacional para el Desarrollo Docente de Medicina Famliar y Comunitaria que organitza el Departament de Medicina Famliar i Comunitària del Baylor College of Medicine, una de les universitats de medicina més importants de l’estat de Texas. 

diumenge, 21 de juliol de 2013

L'EXPERTESA LA TENIM AL NOSTRE COSTAT


Post firmat per JORDI MESTRES LUCERO

Doncs m'ha fet molta il·lusió el retrobament amb tota la família amb la que he conviscut aquests quatre anys en forma de soparet, i això que els darrers mesos de residències han estat marcats per la situació ambiental tant desfavorable.

     Moltes han estat les converses mantingudes i les experiències durant aquest període de temps (4 anys passen volant, però donen per molt).  Grans persones han desfilat per davant meu, especialment el que ha estat el meu referent durant aquest període, el meu tutor Leo, totes les persones tenen una marca personal  i en ell es mostren la fiabilitat i la humilitat tant necessàries en aquests moments en que vivim.

divendres, 19 de juliol de 2013

5 BLOGS DOCENTS A CONSULTAR (1)

     En aquest post vull iniciar un resum dels principals blogs docents de diferents Àrees Bàsiques de Salut (ABS)a Espanya.


Mostra BLOGS DOCENTES en un mapa més gran

     En aquesta primera aproximació faré la referència a 5 post de l'arc Mediterrani, 3 a la Comunitat Valenciana i 2 a les Illes Balears.

dijous, 18 de juliol de 2013

TITULITIS AGUDA

     Clar que si, l'important és continuar estudiant, fes un màster, o un post grau o millor ja que estàs fes el doctorat, l'important és continuar formant-se. COM SI NO HO HAGUESSIS ESTAT FENT FINS ARA...

     Ja sé que es diu amb bona intenció, però tinc la impressió que estem instalats en una nova síndrome desde ja fa massa temps, té el nom de titulitis, encara que en altres indrets rep altres noms, com a sudamèrica, on l'anomenen el "síndrome del lisensiado", o al Japó on rep el nom de "tukoko ta loko". Presenta dues formes clíniques, una d'aguda que es presenta entre els 16 i 20 anys i es caracteritza per escollir una carrera universitària (la formació professional sembla que no serveix) preferentment centrada en les sortides professionals, la negació externa i interna per a desenvolupar les inquietuds reals de l'individu i el més característic, acceptar amb ressignació com el més normal de la vida empollar-se el Leninguer o en el seu defecte el Matthews, útil...que no veas...

post en CAST

dimarts, 16 de juliol de 2013

LA VIDA AMB COLOR ÉS MÉS VIDA


No us sembla que la vida amb una miqueta de color és una mica més vida, això sembla que ho han entès els impulsors d'aquest Hospital infantil a EEUU (exactament a l'estat de Texas) i veien això penso, doncs clar que si.

Tenim més exemples, tot i que el sector pediàtric és el que més potència la imaginació:

dilluns, 15 de juliol de 2013

FINALS I PRINCIPIS... DESCOBRIMENTS!

Post firmat per Iris Alarcon
Fa unes setmanes que he començat a treballar en un centre on estic molt a prop de persones que viuen la seva última part del camí. Persones grans, amb un llarg recorregut fet, amb família i amics que encaren el final de la seva vida. Durant la meva època com a resident, que tot just he finalitzat fa uns mesos, el fet d’acompanyar a la família i al pacient en els seus últims moments sempre va ser molt difícil. Era una tasca que deixava per la meva tutora, perquè pensava que era ella la més indicada per fer-ho. Tot i que en realitat també era perquè em feia por, no sabia com fer-ho, no sabia què dir ni com dir-ho.
VERSIÓ EN CAST

dijous, 11 de juliol de 2013

REFLEXIONS D'UN METGE DE CAPÇALERA

Doncs dintre de poc farà dos mesos que vaig acabar la resistència, perdò vull dir la residència, no negaré que va ser una etapa dura però alhora emocionant i molt motivadora. He de dir que tot i el panorama, feina va sortint, però que voleu que us digui, feines emocionants i motivadores...va a ser que no, més aviat vaig picant d'aquí i d'allà sense rumb ni sentit. La resta de la gent que conec, doncs más de lo mismo, així que deu ser un problema sistèmic.
VERSIÓ EN CAST

dimarts, 9 de juliol de 2013

IDENTITAT DIGITAL

Vivim en un món penjat al núvol, cada dia que passa es fa més cert allò de "si no estàs a internet no existeixes". T'has plantejat que dius tu i que diuen de tu les xarxes socials? Quines són les bases per a crear la nostra identitat professional digital amb coherència i efectivitat?

Fes una prova senzilla, obre Google, posa el teu nom complet amb tots els teus cognoms, que surt a la primera pàgina del buscador?, et sorprèn? En el pitjor dels casos et treu els colors?  Segurament no podem fer desaparèixer coses del núvol (com aquella multa de tràfic per excés de velocitat que hem recorregut) però podem fer petites accions per millorar la nostra identitat digital.

VERSIÓN EN CAST

diumenge, 7 de juliol de 2013

COMENCEM A SER COL·LABORATIUS?

Doncs així están les coses que darrerament només sento, i ja fa massa temps, missatges pessimistes i catastrofistes (no em refereixo només a Niño Becerra). Tot és complicat, impossible, difícil, poc probable, negre, una merda, etc. Tant poc estimem la nostra vida? Passem-ho a senzill, possible, fàcil, molt probable, de tots colors, ritme deposicional normal, no sé ja m'enteneu.

Versión en CAST

dimarts, 2 de juliol de 2013

QUÈ FARÀS QUAN ET JUBILIS?

Aquests dies estic fent un viatge de reafirmació personal, sóc metge de capçalera, és la meva vocació i em fa molt feliç, però en aquesta societat en la que vivim les oportunitats no venen a buscarnos i com diu Cesar Llorente (docent de Barcelona ACTIVA) cal sortir d'aquest MATRIX on estem instalat i tornar al món real i viure la vida que realment volem viure.