dilluns, 28 d’octubre de 2013

RECURSOS 2.0 PER L'APARELL LOCOMOTOR

Post firmat per JORDI MESTRES LUCERO

En aquesta ocasió toca el torn de l'aparell locomotor (COT, Fisioteràpia, Rehabilitació i Reumatologia) amb la presentació de recursos útils a la consulta per al dia a dia. Repassar l'exploració de l'aparell locomotor, les principals característiques radiològiques i més.

dijous, 24 d’octubre de 2013

3 TED DE SALUT INSPIRADORS

Post firmat per JORDI MESTRES LUCERO

En aquest post us present tres TEDs sobre salut. Aquests esdeveniments, per als que no ho conegueu són esdeveniments anuals en que alguns dels pensadors i emprenedors més influents del món global o local parlen sobre els temes que més els apassiona. TED significa Tecnologia, Entreteniment i Diseny. Si voleu saber més: TED

dimecres, 23 d’octubre de 2013

MENTIR AL CV

Post firmat per DINA CARDONA

Bon dia! Bon dimecres!

Avui comentaré la meva opinió respecte a sí mentir o no al CV: NO s’ha de mentir al CV.

Tingueu ben clar que si entreu a una feina i posteriorment hi ha alguna dada que heu donat malament, si està al CV i està per escrit, pot ser acomiadament precedent.

dilluns, 21 d’octubre de 2013

I TU... ET PLANIFIQUES?

Post firmat per IRIS ALARCÓN


Quan un es posa davant de la pantalla de l’ordinador amb la pàgina en blanc, en general s’esdevé aquell fenomen tan famós entre els escriptors de… “la fulla en blanc”. Com començar? Com continuar…? Què dir…? Quin ordre seguir…? Moltes preguntes dins el nostre cervell i molts dubtes de com ordenar-ho!

divendres, 18 d’octubre de 2013

5 BLOCS DOCENTS A CONSULTAR (3)

Post firmat per JORDI MESTRES LUCERO

Doncs seguim completant el mapa estatal dels blocs docents en Medicina de Família, en aquesta ocasió visitarem les províncies de Lleó, Barcelona, Sevilla, Jaén i les illes Canàries. Una de les aportacions no és estrictament un bloc, però pel seu valor l'afegeixo a la sèrie. Bon viatge!!

dimecres, 16 d’octubre de 2013

BLOGS QUE T'ENSENYEN

Post firmat per JORDI MESTRES LUCERO

En aquest post us vull presentar un recull de 5 blogs molt diversos entre ells, però que tenen una cosa en comú, la passió que hi posen i l'interés per la divulgació de les seves diferents àrees d'especialització. Tenen molt per ensenyar y nosaltres per aprendre, així que som-hi:

dilluns, 14 d’octubre de 2013

VIDEOS QUE T'ENSENYEN A FER UNA RCP

Post firmat per JORDI MESTRES LUCERO

Aprofitant que aqueta setmana se celebra el día europeu de la parada cardiaca, exactament el 16 d'Octubre, us presento un seguit de videos amb recomanacions sobre com realitzar una RCP bàsica. Alguns són divertits, altres no són per a tots els públics (tranquils no hi ha sang ni fetge), però tots pretenen concienciar sobre la necessitat de saber fer la maniobra de forma correcta.

divendres, 11 d’octubre de 2013

VIDEOS QUE ENSENYEN (2)

Post firmat per JORDI MESTRES LUCERO

Continuem amb una segona entrada sobre vídeos que ensenyen, aquest cop us presento tres canals de youtube (de la revista AMF, de neuro-anatomia i del Diario Médico) i dos iniciatives una desde l'Hospital Sant Joan de Deu i l'altre desde el Col·legi professional d'infermeria.

dijous, 10 d’octubre de 2013

DEL QUE ES PARLA A LA MEVA TWITTESFERA SANITÀRIA (3)

Post firmat per JORDI MESTRES LUCERO

Aquesta setmana m'agradaria destacar el següents twitts, un d'ells, el de @mlalanda (Mónica Lalanda)  ha causat molt de moviment a les xarxes socials parlant sobre un tema punyent com és el del final de la vida. @Erreleo (Rocío Loma-Osorio) y @doctorcasado també tenen twitts interessants al respecte.

dimecres, 9 d’octubre de 2013

EMPATIA A LA FEINA

Post firmat per DINA CARDONA

Avui m'agradaria parlar sobre l'EMPATIA:

Què és
Per a què serveix
Com millorar-la

dilluns, 7 d’octubre de 2013

II JORNADES DE JMF DE LA CAMFIC

Post publicat per JORDI MESTRES LUCERO

El proper 25 d'Octubre tindrà lloc a la seu de la CAMFiC a Barcelona les segones Jornades organitzades pel grup de Joves Metges de Família. Desde l'àgora Mèdica ens volem afegir a la difusió d'aquesta iniciativa i per això us presentem el programa.    

dijous, 3 d’octubre de 2013

DEL QUE ES PARLA A LA MEVA TWITTESFERA (2)

Post firmat per JORDI MESTRES LUCERO

Doncs avui m'agradaria destacar aquests twitts que he llegit a la meva twittesfera sanitària, com que és la meva pot ser que no coincideixi amb els teus gustos, així que si tens alguna proposta interessant al respecte no dubtis en deixar un comentari.

dimecres, 2 d’octubre de 2013

METGES OBRINT HORITZONS


Post firmat per Anna Maria Pedro

Un  bon metge s'ha d'anar actualitzant constantment segons la tecnologia va avançant, els tractaments van millorant i les persones afectades per les mateixes patologies presenten toleràncies diferents.

Molt ràpidament pots quedar desfasat i ara més que mai ja que els pacients intenten, amb més o menys fiabilitat, buscar informació a internet sobre la seva salut, i això a la consulta et pot crear molts dubtes.