diumenge, 22 de desembre de 2013

EL DOL COM A EXPRESSIÓ DE TRISTESA

Post firmat per IRIS ALARCÓN

Fa temps que no faig cap publicació en el nostre estimat bloc Àgora Mèdica! He estat passant el meu dol particular, i avui, m'agradaria parlar sobre això. He llegit molt sobre el tema últimament, sobre la medicalització de les vivències del dia a dia, la necessitat de la nostra societat de trobar una solució ràpida i efectiva al dolor i les respostes molt limitades que la nostra medicina pot donar.

dijous, 19 de desembre de 2013

LA TRAMPA DEL MENÚ INFANTIL

Post firmat per JORDI MESTRES LUCERO

Una cosa tinc clara: EL MENÚ INFANTIL ÉS UNA TRAMPA. És la meva opinió i per descomptat pot ser que no tingui res a veure amb la teva realitat, però aquests dies he comprovat algunes coses que m'han fet reflexionar. El mateix que la televisió o ara les tablets, s'han convertit en veritables cangurs dels nostres fills, el menú infantil és la solució als nostres mals de cap que suposa, en moltes ocasions, alimentar (o educar en alimentació) als nostres fills.

dimarts, 17 de desembre de 2013

3 PEL·LÍCULES A PROPÒSIT DE @La_Marato

Post firmat per JORDI MESTRES LUCERO

Després de la ressaca de la última Marató de TV3, i amb un marcador que supera els 9.5M d'euros, arriba aquest post amb 3 propostes  sobre llargmetratges que tracten precissament sobre el tema de la última edició de la Marató, les malalties neurodegeneratives.


Qué la Solidaritat no degeneri!

dimarts, 10 de desembre de 2013

#NoSenseEvidència

Post firmat per JORDI MESTRES LUCERO
Desde aquest bloc ens sumem a la iniciativa de #NoSenseEvidència, per tal de defensar un exercici professional basat en la Evidència Científica, us adjunto el manifest que s'ha proposat:

L’evidència científica és un dels pilars sobre els quals s’assenta la medicina moderna. Això no sempre ha estat així: durant anys es van aplicar tractaments mèdics sense comprovar prèviament la seva eficàcia i seguretat. Alguns varen ser efectius, encara que molts varen tenir resultats desastrosos.

dilluns, 2 de desembre de 2013

#CarnavalSalud: "EL DRET A MORIR BÉ"

Post firmat per JORDI MESTRES LUCERO


Arriba un nou #CarnavalSalud amb molt sentiment: "EL DRET A MORIR BÉ"  Què es pot dir sobre això sense caure en llàgrima fàcil ni en titulars demagògics? Vivim en una societat on la mort no s'afronta de cara, difícil situació per descomptat, però el que està clar és que tots morirem, tots els nostres éssers estimats moriran, tot el que estimem i també odiem morirà, sense excepció, així de clar.