dijous, 27 de novembre de 2014

ATENCIÓ PRIMÀRIA NÚVOL (2)


Segona entrega d'Atenció Primària a la xarxa, repassem blogs sobre medicina de família i ampliem el mapa de la Blogosfera Docent en AP amb blocs d'infermeria.

Podeu recuperar la primera edició d'Atenció primària a la xarxa (1)

dimarts, 25 de novembre de 2014

SALUT COMUNITÀRIA A LA XARXA

Dona-li la mà a la Comunitat,
et sorprendrà.
Una part important de l'activitat que s'hauria de realitzar en un centre d'Atenció Primària és la Salut Comunitària, tot i això és la gran oblidada, ja sigui per les administracions o pels mateixos professionals per diversos motius. En aquest post repassem algunes iniciatives a la xarxa sobre activitats de Salut Comunitària.
Us sona allò de bio-psico-social?

dissabte, 22 de novembre de 2014

RECURSOS DIGITALS PER A UN ÈXITUS

El nostre treball arriba fins el final
 de vida del nostres pacients
Certificar una defunció forma part també del nostre treball, així que en aquest post pretenc recopilar algunes referències digitals sobre recursos a utilitzar davant d'una visita a un pacient èxitus. Trobareu un article molt complet sobre la conducta a seguir davant un pacient sense vida, un curs i material audiovisual sobre certificat de defunció, a més d'un post d'un blog docent.

diumenge, 16 de novembre de 2014

PÈRDUES VITALS, FINAL DE VIDA I THE LEFTOVERS

-Què és el que passa?
-La vida és el que passa, aprofítala.
Avui faré una cosa que no he fet mai al blog, recomanar una sèrie. No és una sèrie qualsevol i tampoc, cal dir-ho, és apta per a tots els públics, es tracta de The Leftovers, una sèrie sobre les pèrdues de la vida, el dol i sobretot sobre el patiment dels que es queden.


A la vida es guanya i es perd, però es viu

dimecres, 12 de novembre de 2014

SOBRE #JUSTÍCIATALIDOMIDA: 5 BLOGS

carta abierta a los laboratorios Grünenthal
Qué los muros se transformen en escalera
5 espases de la comunicació i l'opinió en salut prenen la paraula per denunciar el que ha passat en relació amb la sentència de fa pocs dies, en la qual els afectats a Espanya dels efectes secundaris de la talidomida es quedaran sense cap indemnització. Signen una carta i ens conviden a difondre aquest missatge. Així com signar la petición en charge.org

dimarts, 11 de novembre de 2014

3 INFERMERES AUTÈNTIQUES, O NO

Reconec que infermeria és un tema del qual parlo poc en el ágoraMÉDICA, ja avanço que el 2015 serà l'any per compensar la visibilitat d'infermeria també a l'àgora. Per començar una mica us proposo tres comptes de tuit amb els seus blocs associats d'infermeres, són una mica particulars ja que les tres corresponen a pseudònims.

dilluns, 10 de novembre de 2014

EL DIA DESPRÉS DE... #eclinica2014


Durant els últims dies he participat en el Congrés d'Entrevista Clínica que ha organitzat el Grup de Comunicació de la SEMFyC celebrat a Barcelona.


Ha estat una experiència única!

dimarts, 4 de novembre de 2014

SOBRE DIARIS I COMUNICADORS EN SALUT

La polèmica torna a estar servida amb un article de salut en el diari El País: 8 pruebas médicas que no debería retrasar más de la periodista Marta Cámara. Comença a ser habitual que les notícies sobre salut generin certa polèmica en les xarxes socials, vaig a intentar explicar, sota el meu punt de vista, el perquè.

Escriure és el que té: et poden llegir.

dilluns, 3 de novembre de 2014

RECURSOS PER A PROFESSIONALS EN FORMACIÓ

Si ets professional sanitari saps la importància de seguir formante a diari, en aquest post us recollim algunes iniciatives pensades per al període de formació, sobretot per a metges i personal d'infermeria. Des blogs especialitzats en aquest període, passant per una selecció de blocs docents, fins arribar a la inestimable ajuda de twitter.