dimecres, 31 de desembre de 2014

FELIÇ 2015!!!


L'any 2014 ha estat un any ple d'emocions, coneixences, projectes, il·lusions i molta feina... GRANS AVENTURES! L'@agoramedica hem crescut tant en l'àmbit professional com en el personal al llarg del 2014 i comencem l'any 2015 amb molta energia, el cap bullint d'idees i el cor ple d'emocions.


dissabte, 20 de desembre de 2014

SOBRE LES FERIDES DE L'ÀNIMA...

Estem a la consulta i ens arriba una ferida... com a metges sabem com actuar davant d'una hemorràgia: "agafem unes gases, fem compressió per fer hemostàsia.... important netejar amb aigua i sabó i desinfectar.... Inclòs pot ser que calgui suturar! Triar el número del fil, anestesiar localment, el fil passa per dalt li fem un parell de voltes, tallem..... Les ferides del cos, les que veiem, són fàcils de curar... N'hem fet un parell de tallers a la facultat i el nostre "Rgran" ens ha orientat en la tècnica i guiat pacientment en les nostres primeres vegades....

Però... i les ferides de l'ànima?

dimarts, 9 de desembre de 2014

ONCOLOGIA A LA XARXA

La muntanya és alta, però
con ajuda...
En aquest post repassem dos blocs i una pàgina web sobre recursos a la xarxa en oncologia i cures pal·liatives. En concret dos blocs sobre oncologia radioteràpica i la pàgina web d'una societat científica en cures pal·liatives. I com estem a les portes d'una altre Nadal, recordem el vídeo de fa un any de l'Hospital Sant Joan de Déu amb Antonio Orozco.

dissabte, 6 de desembre de 2014

RECURSOS AMB MOLT DE COR (2)

Si en el fons som tot cor
Segona entrega sobre recursos en cardiovascular, Accedeix a Recursos amb molt de cor (1), aquesta vegada presentem un bloc amb informació d'interès per a pacients, un llibre electrònic gratuït sobre l'ús de tuiter en cardiologia i un bloc sobre risc cardiovascular. El núvol no deixa d'ensenyar recursos que ens poden ajudar en el dia a dia a la consulta i sobretot en la nostra formació diària.

dilluns, 1 de desembre de 2014

SIDA: RECURSOS A LA XARXA

No se trata de entender,
sino de estar ahí
1 de Desembre DIA MUNDIAL DE LA SIDA, a la xarxa tenim una gran quantitat d'informació que ens pot ser útil en la consulta, tant per formar-nos com per donar informació als nostres pacients. En aquest post repassem alguns recursos d'interès dels molts que existeixen: un hashtag per recopilar informació a twitter, apps per al mòbil, la presència digital d'un grup d'estudi sobre la SIDA, un vídeo per conscienciar...